Omgeving


Fietsen

Ook bij fietsers is de camping in trek omdat de bekende fietsroute "Voie Verte" op nog geen 5 minuten fietsen van de camping ligt. De Voie Verte is een volledig autovrije fietsroute die voor een deel evenwijdig loopt met het "Canal Lateral à la Loire" en die u langs veel bezienswaardige plaatsen leidt. De route is gemakkelijk begaanbaar dankzij de geringe hoogteverschillen, de vlakke fietspaden aangelegd op voormalige spoorlijnen en oude trekschuitpaden.

Fietsroute Voie VerteFietsroute Canal Lateral à Loire

Kanoën en Kayakken

Camping Gué de Loire is erg in trek bij kanoërs en kayakkers omdat ze direct vanuit de Loire met hun kano of kayak op de camping kunnen komen.
Het grote veld achter de receptie is speciaal gereserveerd voor mensen die met een kano of kayak komen. U kunt uw kano of kayak dan bij uw tent neerleggen.
Veel kanoërs starten hun tocht op de Loire bij ons. Vanaf de camping is het een kleine week kanoën om naar Decize te komen.
Van eerdere gasten, hebben we vernomen dat het een probleem is om van Decize naar camping terug te komen.
U kunt in Decize de trein naar Dompierre sur Besbre/Sept Fons (7 km van de camping) nemen. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek moet u 1 of 2 keer overstappen. Wij halen u op bij het station in Dompierre.
Wij hopen van dienst met deze dienst te zijn.

Aanlegplaats c.q. aanlegsteiger c.q. botenhelling camping Kano- en Kajaktocht op de Loire

Motorrijden

Op onze camping zijn ook motorrijders van harte welkom. Motorrijders kunnen in de omgeving van de camping hele mooie tochten maken. Binnen korte tijd bent u in het binnenland waar het bergop en bergaf gaat en waar u fantastische uitzichten heeft. Wij willen u daar graag ter plekke over informeren.

Motorvriendelijke campingMotortoertochten in de Allier, Auvergne, Frankrijk

Vissen

Mensen die graag willen vissen, kunnen hun hart ophalen. De camping ligt direct aan de Loire, waarin vissen zoals forel, meerval en karper zitten. Er zijn in de buurt meerdere plekken waar u kunt vissen, zoals in het Canal Latéral à la Loire, net voor Bourbon–Lancy, in de mooie visvijver naast de golfbaan of in Bourbon–Lancy in het meertje “Plan d‘Eau”.
Als u in Frankrijk wilt vissen, is verplicht om in het bezit te zijn van een visvergunning “Carte de Peche“ voordat uw visavontuur kan beginnen. U kunt deze kopen bij de plaatselijke Office de tourisme (VVV’s) en diverse winkels.

Vissen in de LoireVissen bij de camping in Diou

Le Pal

Attraktie- en Dierenpark Le Pal is een uniek pretpark omdat het meer dan 25 spectaculaire attracties heeft voor het hele gezin, meer dan 500 dieren uit 5 verschillende continenten (die in semi-vrijheid genieten in een gereconstrueerde natuurlijke omgeving) en 3 dierenshows (otters, roofvogels en papegaaien). Dit alles is samengebracht in een 35 hectare natuurlijke omgeving in de Auvergne. Le Pal ligt in Dompierre-sur-Besbre ongeveer 8 km vanaf de camping.

Le Pal vlakbij camping Gué de LoireCamping Gué de Loire vlakbij Le Pal

Dompierre-sur-Besbre

In Dompierre-sur-Besbre heeft u elke zaterdag ochtend naast de kerk een kleine markt met veel locale producten. Ook vindt u er twee grote supermarkten. Na afloop van het winkelen is het aangenaam om op het terras van hotel La Paix te genieten van heerlijk kopje koffie. Dompierre-sur-Besbre ligt op 7 km afstand van de camping.

Dompierre  sur Besbre vlakbij Camping Gué de LoireHotel La Paix vlakbij Camping Gué de Loire

Bourbon Lancy

Bourbon Lancy ligt ongeveer 15 km vanaf de camping. Het plaatsje is een kuuroord. Al in de Romeinse tijd was de heilzame werking van het water bekend. Het stadje heeft een Middeleeuws centrum, dat bereikt wordt via de poort van de klokketoren, met houten framehuizen die dateren uit 1495. Rond het meertje, Plan d’Eau du Breuil, worden in de zomer diverse attracties geörganiseerd. Plan d’Eau du Breuil is, voor jong en oud, een heerlijke plek om te gaan zwemmen.

Bourbon Lancy vlakbij Camping Gué de LoirePlan d'Eau vlakbij Camping Gué de Loire