Gezellige, kleine en rustige camping in een dorpje aan de Loire


Kaart Frankrijk/AllierDe Receptie beheert door NederlandersCamping Gué de Loire ligt direkt aan de Loire aan de rand van het pittoreske dorpje Diou.


Diou ligt in het franse departement Allier en telt rond de 1500 inwoners. De Allier ligt in het noorden van de Auvergne en heeft een aangenaam klimaat. Diou ligt tussen de rivier de Loire, waar u heerlijke kano- en kayaktochten op kunt maken en het Canal Lateral à la Loire. Langs dit kanaal loopt de bekende fietsroute Voie Verte. Diou ligt op 3 minuten rijden van de Oost-West-verbinding, de E62/N79, de weg die dwars door Frankrijk loopt en Midden Europa met de Atlantische kust verbindt. De camping ligt op 800 km afstand van Utrecht.

Camping Gué de Loire is zeer geliefd bij mensen die van natuur, rust en ruimte houden.
De camping heeft 29 ruime, schaduwrijke en afgescheiden plekken beschikbaar welke allen een aansluiting hebben voor elektriciteit.
De camping heeft GEEN animatieprogramma.
Camping Gué de Loire heeft wel, als één van de weinige campings, een eigen aanlegplaats voor kano's/kayaks.


Camping Gué de Loire

De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen, te fietsen, kano- en kayaktochten te maken, te vissen en vooral om te genieten van de rust en de ruimte. In de omgeving zijn een hoop bezienswaardigheden zoals Le Pal, Plan d’Eau in, en het oude centrum van, Bourbon Lancy, Moulin, Digoin etc. Ook zijn er de nodige wijnproeverijen in de Allier o.a. in Saint Pourçain. In het seizoen zijn er diverse brocantes en marktjes met locale producten die het bezoeken waard zijn.

Gué de Loire is een gemeentecamping "Municipal" en wordt beheert door Nederlanders. Er wordt Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans gesproken.
De camping is aangesloten bij de ANWB, ACSI, ADAC en SNP.


De camping is geopend van 22 april t/m 31 augustus

 

Laatste Nieuws


Compleet ingerichte tent

Compleet ingerichte tent

Vanaf seizoen 2017 bieden wij een compleet ingerichte tent, voor maximaal 4 personen, voor de verhuur aan. Voor meer informatie over de tent klikt u hier.
 Roulotte, zigeunerwagen, pipowagen op kleine camping aan de Loire in Frankrijk

Roulotte

Voor het derde jaar te huur, voor maximaal 2 personen, onze geheel gerestaureerde authentieke Roulotte. Voor meer informatie over de Roulotte klikt u hier.
Overdekte en bewaakte boot- en caravanstalling

Caravanstalling

Wilt u uw caravan niet meer mee terug nemen? In Diou is een overdekte en bewaakte caravanstalling.


Huisgemaakte Pizza

Home made Pizza

Wegens enorm succes hebben we besloten om ook komend seizoen door te gaan met onze Homemade Pizza's .

Rust en ruimte in Frankrijk

We hopen u te mogen verwelkomen op Camping Gué de Loire
Aangesloten bij

Aangesloten bij de ANWB Aangesloten bij de ACSI Aangesloten bij de ADAC Aangesloten bij SNP